Werkwijze

Verhelderen, ontwikkelen en oplossen

scroll voor meer

Psychosociale therapie | Counseling

voor de man of vrouw of samen

Psychosociale therapie | Counseling is een methode van raadgeving, ondersteuning en begeleiding op het psychosociale terrein waarbij  gevoelsmatige, emotionele problemen of ontwikkelingen verhelderd, ontwikkeld of opgelost worden.

Een psychosociaal therapeut/counselor heeft verschillende methodes ter beschikking om je inzicht te bieden en vaardigheden aan te reiken, met als doel om vanuit eigen kracht je levensvragen te leren begrijpen en te beantwoorden.

Door de persoonlijke begeleiding leer je op een effectieve manier je problemen zelf op te lossen. Je mag weer in balans komen en kunt op eigen kracht verder. Je leert bovendien hoe je in de toekomst nieuwe problemen anders en beter kan aanpakken.

Werkwijze

 

Integriteit, respect, empathie en onvoorwaardelijke acceptatie zijn voor mij de uitgangspunten voor een therapeutische setting. Belangrijk in onze gesprekken is dat jij de omgeving als veilig ervaart en dat er een ‘klik’ met mij is.

De tijd laten gaan en tijd nemen, echt tot rust komen. De gesprekken die ik met jou heb, duren per gesprek 11/2 tot 2 uur. In overleg en gedurende het verloop van de gesprekken kan dit aangepast worden naar 1 a 1,5 uur.

Het eerste gesprek inclusief de intake zal verminderd worden met een half uur voor de intake zelf.